14 mars 2017

PRESSMEDDELANDE (S) kräver risk- konsekvensanalys inför privatisering av LSS-boenden

Socialdemokraterna krävde en risk- och konsekvensanalys inför privatiseringen av de vårdboenden som nu drivs i privat regi. Detta krav valde det moderatledda styret att vifta bort. Med facit i hand kan vi se att det var ett dåligt beslut.

Den privata driften har skapat stora problem både drifts- och kvalitetsmässigt. Bemanningen har minskat, andelen personal som valt att stanna kvar hos Helsinborgs stad har varit mycket hög, med stora rekryteringsprolem som följd. Listan över försämringarna kan göras lång.

Nu är det fyra LSS-boenden som står på tur för privatisering. Socialdemokraterna kräver därför en risk- och konsekvensanalys för att historien inte ska upprepa sig.

Oppositionsrådet Anna Ingers (S) förklarar:
-Vi är medvetna om att privatiseringen än en gång lär drivas igenom mot brukarnas, de anhörigas och personalens vilja. Då är en risk- konsekvensanalys det minsta man kan begära.

För frågor och ytterligare information, kontakta:

Anna Ingers,
070-939 93 25  
(interpellationen bifogas)

e.u.
___________________________________________

Przemek Malachowski · Politisk sekreterare (s)

STADSLEDNINGSFÖRVALTNINGEN
Rådhuset · Postadress 251 89 Helsingborg
Direkt 042-10 68 95 · Mobil 0768-82 92 01


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com