14 mars 2017

Helsingborg välkomnar nya invånare med ett välkomstpaket - Pressmeddelande 10 mars 2017 – Blågröna Helsingborg



Helsingborg välkomnar nya invånare med ett välkomstpaket

Snart börjar Helsingborg skicka ut ett välkomstpaket till nyinflyttade. I paketet finns ett axplock av allt det goda som staden erbjuder. Blågröna Helsingborg och Kristdemokraterna har tagit initiativ till att ta fram detta paket. Helsingborg är en attraktiv stad som vill ge förutsättningar för en högre livskvalitet för alla invånare. Varje år växer Helsingborg med mer än två tusen invånare och paketet ska inspirera och ge möjlighet att upptäcka staden på lite olika sätt. Syftet med välkomstpaketet är skapa ett intresse och visa att staden bryr sig och vill inkludera alla invånare.


-          Vi vill att våra nyinflyttade ska känna sig varmt välkomnade och inkluderade i Helsingborg. De ska känna att vi jobbar för ökad livskvalitet för alla och att vi har en vision för den här staden, säger Lars Thunberg (KD), kommunalråd och ordförande i livskvalitetsberedningen.

Helsingborg är en unik och lagom storstad med stora förutsättningar, enastående verksamheter och ambitioner att ligga i framkant inom flera områden.

-          Livskvalitet nämns ofta som den främsta anledningen till att människor väljer besöka eller som mottagarna av välkomstpaketet, bosätta sig i vår fantasitiska stad. Därför är det roligt att nu kunna erbjuda nyinflyttade ett paket med information, erbjudande om upplevelser och lite kylskåpspoesi, kommenterar Anders Lundström (KD), välkomstpaketet.

Paketet innehåller:
-          Information om hur man lättast kommer i kontakt med staden.
-          Inbjudan till några utvalda aktiviteter

Kontakt med staden:
Sedan några år har Helsingborgs stad inrättat kontaktcenter som på ett lättillgängligt och tydligt sätt erbjuder en-väg-in till stadens olika verksamheter. Kontaktcenter har under 2016 fått nationell uppmärksamhet för sina höga service i undersökningen Kommunens kvalitet i korthet, KKiK. Hos kontaktcenter finns även en rad kostnadsfria och oberoende rådgivartjänster.

Aktiviteter som ingår i paketet:
2 dagars kulturkort
Tur med Greeters
Fribiljett till Kallis eller Pålsjöbaden och sportevenemang HIF, FCH OV HBG


För mer information:
Lars Thunberg (KD) kommunalråd och ordförande i livskvalitetsberedningen 070-628 43 10
Anders Lundström (KD) politisk sekreterare 0739-624440

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com