24 maj 2019

Polisen söker vittne till knivdåd

Lyssna: Polisen söker vittneHBG WEBB

Polisen söker nu ett kvinnligt vittne som hjälpt till efter knivdådet i Helsingborg.

En dryg vecka efter att en 60-årig kvinna knivskars allvarligt i centrala Helsingborg på tisdagsmorgonen 14 maj, söker nu polisen en kvinna som ska ha hjälpt till direkt efter händelsen på Nedre Långvinkelsgatan och sedan lämnat platsen när ambulans anlände.

- När vi lägger ett pussel av alla uppgifter som kommit in under vittnesförhör har vi sett att det finns ytterligare en kvinna som hjälpt till som vi inte lyckats identifiera ännu. Hon kommer dit innan polisen kommer dit, så hennes iakttagelser är viktiga, säger Mattias Nildén, utredningsledare vid polisen i Helsingborg.

Polisen efterlyser också personer som kan ha tagit bilder eller filmat under eller strax efter dådet.

- Och det gör vi av samma anledning. Det kan vara bra vittnen och även finnas saker på bilderna som kan leda fram till identifiering av gärningsman.

En man som anhölls i sin frånvaro efter händelsen och senare kunde gripas i Danmark beräknas inom en vecka utlämnas till Sverige. Därefter kommer åklagare fatta beslut om eventuell häktning.

Kvinnan som fick allvarliga knivskador vid överfallet vårdas fortfarande på lasarett men ska enligt uppgift vara på bättringsvägen.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com