12 augusti 2019

Kafé i Helsingborg stängt efter larm om kackerlackor

Kackerlacka.

Lyssna: APP NY Espresso House Hbg

Kafeet Espresso House i Norra hamnen i Helsingborg har fått genomgå en skadedjurssanering sedan livsmedelsinspektörer vid miljöförvaltningen hittat kackerlackor där. Och just nu håller man stängt.

I ett mejl till P4 Malmöhus förklarar Espresso Houses regionchef Johan Lilienberg: "Saneringen pågår. Vi hanterar den uppkomna situationen i enlighet med våra rutiner. Vi sätter alltid våra gäster och medarbetare först och med anledning av det har vi stängt för att säkra situationen."

Kontrollen gjordes efter att en anmälan kommit in från allmänheten till miljöförvaltningen i slutet av juli om att kackerlackor löpt fritt framme vid disken där gäster beställer mat och dryck.

Redan i juni fick miljöförvaltningen i Helsingborg in en första anmälan från allmänheten om kackerlackor på det aktuella fiket. Dokumentation från skadedjurspartern visade att en sanering utfördes redan i maj i år.

Miljöförvaltningen ska sedan göra en återkontroll för att se att skadedjuren är borta.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com