27 augusti 2018

S-politiker vill se över sjukförsäkringen

Yasmine Larsson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Helsingborg är kritisk till hur socialförsäkringen fungerar idag.

Lyssna: Yasmine Larsson (S)

Allt fler sjukskrivna får avslag från Försäkringskassan. "Helt orimligt som det fungerar idag", menar riksdagsledamot och socialdemokrat från Helsingborg.

Drygt 4500 skåningar sjukskrev sig förra året på grund av olyckor som inträffade på arbetsplatsen.

De senaste åren har andelen försäkrade som fått avslag på sin ansökan om sjukpenning ökat.  

Flera personer som ringt in till Sveriges Radio under våren har vittnat om att de bli sjukskrivna av läkaren på vårdcentralen, för att sedan få veta av Försäkringskassan att de inte har rätt till sjukersättning.

Yasmine Larsson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Helsingborg är kritisk till hur socialförsäkringen fungerar idag. 

--Jag tror att vi behöver se över sjukförsäkringen i sin helhet. Det är inte rimligt att en person som till exempel idag väntar på en operation som kan göra en person frisk inte kan få sjukpenning i avvaktan på den operationen därför att den skulle kunna arbeta med någonting annat, säger Yasmine Larsson som sitter i riksdagens socialförsäkringsutskott.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com