25 augusti 2018

Drottninghög kan bli utan närbutik

Att det finns en affär på torget tycker Gösta Nordén är livsviktigt.

Lyssna: Drottninghögs närbutik

Kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem och den lokala handlaren har inte kommit överens, så vid årsskiftet kan stadsdelen Drottninghög i Helsingborg bli av med sin butik som också har postservice.

- En butik höjer stämningen här på det lilla torget, men som Helsingborgshem vet finns det fyra större butiker i närheten, säger Fredrik Jörhov.

Helsingborgshem söker nu nya lösningar. Huset där butiken finns ska rivas och om inget händer så kan det bli ett glapp från årsskiftet och framåt innan det kommer en butik.

-  Jag vill området väl och det finns mycket fint här men det är ju det livsviktigt att det finns en affär, säger Gösta Nordén som bor i grannstadsdelen.

Rose-Marie Pettersson är på väg för att hämta ett paket men vet inte riktigt hur viktig butiken är för Drottninghög eftersom det finns andra mataffärer i närheten.

- Men som servicebutik och för att köpa det viktigaste kan det vara jättebra, och för äldre människor som inte orkar gå så långt, funderar Rose-Marie Pettersson.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com