10 februari 2018

Nya uppgifter om knivbråket på Knutpunkten

Lyssna: Polisen i Helsinborg: "Brottsrubricering ändras till misshandel"

Enligt polisen var den yngre man som hittades på platsen inte så allvarligt skadad som man först trodde och rubricerar nu ärendet som misshandel.

Det var under fredagskvällen som polisen larmades till ett parkeringshus i anknytning till Knutpunkten. På plats hittades en knivskadad 18-åring och ärendet rubricerades först som försök till mord.

Men nu lämnar polisen nya uppgifter och rubricerar händelsen som misshandel i normalgraden. 

– Det är omständigheter i ärendet som gör det. Målsägande var inte så allvarligt skadad som vi trodde från början, säger Torsten Persson, inre befäl på Helsingborgspolisen. 

Har ni pratat med dem inblandade? 

– Vi har pratat initialt med dem. Nu under dagen ska både målsägande och misstänkt höras om igen, för att då se om vi kan få mer fastställt vad det var som egentligen hände, säger Torsten Persson.

Den skadade 18-åringen har under natten legat på sjukhus och har blivit opererade. 

Den misstänkte fick mindre skador och tog sig självmant till polishuset strax efter händelsen. 

– Han hördes igår kväll och åklagare beslutade att han skulle bli kvar för vidare utredning och sitter just nu anhållen, det är förtidigt att säga om han blir häktad för händelsen, säger Torsten Persson, inre befäl på Helsingborgspolisen.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com