17 mars 2017

PRESS: Ny avdelningschef till Dunkers kulturhus utställningar och scenkonst

Pressinformation från Dunkers kulturhus 17 mars 2017

Foto: Emma Having

Dunkers kulturhus anställer ny avdelningschef för utställningar och scenkonst
Emma Having från Göteborg blir ny avdelningschef för Dunkers utställningar och scenkonst. Emma är i grunden historiker och arkeolog men har vidareutbildat sig och arbetat främst med utställningar, förmedling, kommunikation och ledarskap. De senaste tio åren har Emma varit verksam som utställning- och kommunikationschef, med den senaste anställningen på Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg. 
Emma har producerat ett stort antal utställningar genom åren och har också arbetat med strategisk verksamhetsplanering, marknadsföring, pedagogik, events och sponsring. Hon beskriver sin yrkeskaraktär såhär:
- Jag älskar den kreativa processen och problemlösningar och att allt detta måste ske i samarbete med andra, teamwork. Jag vill skapa resultat, ha roligt och förhoppningsvis skapa skillnad till det bättre. Att försöka finna framgångsrika vägar genom dialog och diskussion, att entusiasmera andra att prova nya vägar och testa nya metoder för att komma framåt och i mål är mitt bränsle. Utmaningar är min drivkraft. Att bli avdelningschef för utställningar och scenkonst på Dunkers ser jag som ett intressant och viktigt uppdrag. 
På frågan om varför hon sökte tjänsten på Dunkers och varför kultur är viktigt svarar hon:
- Jag gillar tanken med kulturhus, platser för möten och samtal. En plats där olika genre/ kulturyttringar möts och stöts och nya konstellationer uppkommer och vidare perspektiv får utrymme. En sfär där kreativitet, idéer, kunskap och drömmar inte ska tämjas utan bejakas. Ett vitalt kulturliv ger näring till samhället och verkar för ett mer demokratiskt och jämlikt samhälle.
Privat är Emma en aktiv person där kulinariska utflykter, cykling, segling, museer, filmfestivaler och att resa ligger högt upp på listan. Emma tillträder som avdelningschef för Dunkers utställningar och scenkonst 2 maj. 
Kontakt: Emma Having. Tele: 076-761 68 68 eller emma.having@hotmail.com
Kontakt: Jan Galvén, tillförordnad verksamhetschef Dunkers kulturhus.
Tele: 070-210 54 66 E-post: jan.galven@helsingborg.se  
dunkerskulturhus.se


Det här mejlet skickades till post@hbgnyheter.com
Helsingborg stad/Kulturförvaltningen, Billeplatsen 1, Helsingborg, Skåne 25189, Sverige
Avregistrera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com