15 oktober 2016

De visar skåningar synskadades värld

Lyssna: Fatmir Seremeti: "Det är för att göra samhället medvetet"

Felparkerade cyklar, trottoarpratare, och illa markerade gatuarbeten är alla hinder som bidrar till att många synskadade drar sig för gå ut på egen hand. Detta problem vill Synskadades Riksförbund idag uppmärksamma när de arrangerar Vita käppens dag.

På flera håll i Skåne kommer det under dagen att hållas i aktiviteter som alla syftar till att uppmärksamma seende människor på de hinder och faror som synskadade personer möter när de ger sig ut i gatumiljön på egen hand.

I Malmö kommer de svenska landslagssimmarna Ida Marko-Varga och Ida Lindborg att vandra från Malmö centralstation till Triangeln med förbundna ögon. Promenaden gör de tillsammans med den synskadade paralympiern, tillika arrangören, Fatmir Seremeti. Tillsammans kommer de att sätta lappar på de hinder som de stöter på längs vägen för att upplysa människor om element i gatumiljön som utgör hinder och faror för synskadade.

–Det är också ett sätt för oss att tala om för samhället att vi vill vara aktiva och vi vill vara ute i utemiljön men då måste det kunna fungera för oss för att vi ska kunna känna oss trygga,

Även i Helsingborg, Ängelholm, Ystad och Eslöv kommer det att hållas aktiviteter för att uppmärksamma Vita käppens dag.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com