11 januari 2016

En anhållen för människosmuggling utanför Domsten

Lyssna: Polisen: "Det är en ovanlig händelse"

Natten mot söndagen fick kustbevakningen i Nordvästskåne rycka ut till en lite annorlunda händelse vid Öresund. Då hittades nämligen en gummibåt med två personer ombord på stranden utanför Domsten.

Det var vid 03-tiden under natten mot söndagen som kustbevakningen siktade den lilla gummibåten på strandremsan i Domsten strax norr om Helsingborg. Ombord på båten fanns två frusna män, en 24-åring med norskt medborgarskap och en 27-åring som saknade ID-handlingar och där nationalitet än så länge är oklar. Båda männen greps och sitter nu anhållna misstänkta för häleri, eftersom båten visade sig vara stulen. 24-åringen är också anhållen misstänkt för människosmuggling. Enligt polisens kommunikatör Eva-Lotta Hermansson tillhör händelserna inte vanligheterna.

- Det är inte vanligt att man försöker sig över gränsen i en liten båt tvärs över sundet. Det här är ju också något som är förenat med livsfara. Däremot sker det ofta att folk kommer via bil eller gående i tullfiltret, säger hon.

Under flyktingkrisen med ökade gränskontroller som följd har antalet fall av flyktingsmuggling ökat i Skåne, visar siffror från polisen. Kustbevakningen meddelade i förra veckan att de har höjt beredskapen i just Sundet på grund av flyktingsituationen som råder. Även polisen har höjt sin kommendering.

- Tull, kustbevakning och svensk polis har ett väldigt bra samarbete i de här frågorna, Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

katarina.skoldqvist@sverigesradio.se



...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com