25 oktober 2015

Flera lastbilar brann inne på industriområde

Dagen efter lastbilsbranden. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio.

Lyssna: "Bilarna stod väldigt tätt parkerade"

Sju lastbilar förstördes vid en brand på Ättekulla industriområde i Helsingborg på lördagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen vid halvåttatiden hade de först svårt att ta sig in på området.

Branden startade vid halvåttatiden och pågick i ett par timmar innan räddningstjänsten hade den under kontroll.

Bilarna stod tätt parkerade intill varandra. Men räddningstjänsten lyckades begränsa branden genom att flytta undan ett antal bilar som stod parkerade intill de som förstördes.

– Vi lyckades rädda omkring sju andra bilar. Annars hade branden kunnat sprida sig till de bilarna också, säger Ola Morin vid räddningstjänsten i Nordvästra Skåne.

– Vår taktik var att försöka hålla under branden från de oskadade bilarna. Efter att de hade flyttats fick vi läget under kontroll så då fick de fordon som brann brinna ut.

Lastbilarna som brann var tomma, men elden i fordonens plast- och gummidelar spred en kraftig rök över området. Men eftersom vinden blåste från syd fanns det inga bostäder i närheten i vindriktningen.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com