12 maj 2015

Pressmeddelande från Blågröna Helsingborg



Pressmeddelande 2015-05-12

Oslopiren ska bli en kreativ plats för helsingborgarna

I budgeten för 2016 vill Blågröna Helsingborg göra en satsning på att utveckla Oslopiren till en kreativ plats för helsingborgarna. Oslopiren är en del av H+-området och för att markera starten på omvandlingen av området föreslår Blågröna Helsingborg att Oslopiren blir en kreativ aktivitetsplats. Om kommunfullmäktige ställer sig bakom detta uppdrag kommer en planering att göras för start under första kvartalet 2016. Detta är en satsning i väntan på den långsiktiga utvecklingen av Oslopiren.

-       Oslopiren ska bli en spännande och utmanande aktivitetsplats. Platsen ska bidra med liv och rörelse till det nya området. Med denna satsning markerar vi starten på omvandlingen av Oceanhamnen och Oslopiren, en viktig del av H+, säger Christian Orsing (M) ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Stadsbyggnadsnämnden och Idrott- och Fritidsnämnden kommer få ett uppdrag tillsammans med övriga nämnder att förverkliga Blågröna Helsingborgs vision om ett busigt, spännande och utmanande aktivitetsområde längst ute på Oslopiren.

Tanken är att Fritid Helsingborg ska finnas på plats med aktiviteter. Även föreningar i staden kan vara med och ha verksamhet där. Blågröna Helsingborg vill skapa en spännande plats där det oväntade kan ske. Tillsammans med ungdomarna i Helsingborg går det att utforma verksamheter som gillas av många, är intressanta och gör Oslopiren till ett intressant och nytänkande område. För att hålla samman projektet kommer Stadsbyggnadsnämnden genomföra och finansiera samtliga investeringar.

-         Oslopiren kan bli en spännande oas för stadens ungdomar att vara på, säger Cecilia Engström (KD) ordförande för Idrott- och Fritidsnämnden.

Blågröna Helsingborg vill också att det etableras öppet WiFi på Oslopiren. Satsningen på öppet och fritt WiFi kommer att fortsätta under 2016 på ytterligare ett antal platser. De fria surfzonerna gör det möjlighet för alla att få tillgång till tjänster på Internet och ta del av information om Helsingborg.

Helsingborgs stad styrs sedan valet 2014 av Blågröna Helsingborg (www.blågrönahelsingborg.se) som består av: Nya moderaterna, Miljöpartiet de Gröna, Folkpartiet Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet).

För mer information:
Christian Orsing (M) ordförande stadsbyggnadsnämnden 0703-01 07 26
Cecilia Engström (KD) ordförande Idrott- och Fritidsnämnden 076-871 23 53

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com