12 maj 2015

Pressmeddelande - Blågröna Helsingborg presenterar satsning på öppna wifi-zoner

Blågröna Helsingborg presenterar satsning på nya zoner med öppet wifi 

Helsingborg var bland de första i landet med att införa zoner med öppet wifi. Sedan införandet har flera nya zoner tillkommit. Denna typ av investeringar är viktiga för att göra stadskärnan attraktiv och för att få fler människor att vistas här. I budgeten för 2016 satsar Blågröna Helsingborg en miljon kronor på tre nya områden som kommer få öppet wifi. Redan idag täcks 166 000 kvadratmeter av Helsingborgs stadsyta av öppet wifi. Öppet wifi finns bland annat på Gröningen, Stortorget och i Stadsparken.

Nya platser med öppet wifi:
·      Oslopiren
·      Fredriksdal centrum
·      Fredriksdalsparken

-      Helsingborg är redan världsledande när det gäller öppet och fritt wifi, men nu tar vi ytterligare steg. I budgeten för 2016 satsar vi en miljon kronor på öppet wifi. Det är en viktig satsning för att stärka Helsingborgs attraktionskraft och för att underlätta vardagen både för helsingborgarna och för besökande, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

-     Fredriksdalsparken är ett av Helsingborgs mest besökta turistmål. Genom öppet wifi stärker vi parkens attraktivitet. Fredriksdal lyfts nu fram med ett stadsutvecklingsprojekt tillsammans med boende och olika aktörer. En del i detta utgör vår satsning på öppet wifi i Fredriksdals centrum.  Även gamla Oslopiren utvecklas just nu inom projektet H+. Även här satsar vi på öppet wifi för att stärka Oslopiren som framtida mötesplats, säger Jonny Cato Hansson (C), kommunalråd.


Mer information:
Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande 042-10 50 87
Jonny Cato Hansson (C), kommunalråd 076-881 95 15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com