22 maj 2015

Fortfarande enkelt att Trivas på Råå

En hög mysfaktor konstaterade Krogen vid förra besöket på Trivas på Råå. Det stämmer fortfarande. Restaurangen som ligger mitt i fiskeläget har inte förändrats i någon större utsträckning sedan hösten 2013.

Och i detta fall är det bara bra. En vacker vårkväll som denna väljer vi att slå oss ner i vinterträdgården belägen med utsikt över en lummig innergård. Sommartid är ännu innegården ett alternativ att sitta och äta på men just nu är det något för kallt för en längre sittning.

Servisen låter inte vänta på sig och omgående sitter vi med var sitt glas mousserande i handen. Överlag är det en snabb, uppmärksam och kunnig personal som har koll på både drycken och maten som serveras.

Vi startar middagen med en skaldjurstoast med forellrom, rödlök och citron (129 kronor) och en carpaccio på oxfilé med picklad vit sparris, confiterad äggula samt parmesan- och tryffelkräm (119 kronor).

Båda rätterna gör jobbet. Men en toast är en toast. Den har bra smak och trots rätt kryddning är det svårt att få denna rätt att sticka ut. Carpaccion är däremot en höjdare där parmesan- och tryffelkrämen smälter samman rätten.

Som huvudrätt faller valet på grillad lamminnerfilé med en getost- och potatisterrin, smörstekta rödbetor, sparris, rostad vitlökskräm och madeirasky samt den allt mer hajpade ramslöken (259 kr).

Det blir också smörstekt gösfilé med färskpotatis, avrugakaviar, sparris och ramslöksskum (249 kr).

Vi får in två omsorgsfullt tillredda rätter. De är snyggt upplagda och välkomponerade när det gäller både storlek och smakkombination. Det blir ändå kötträtten som tar hem högsta vinsten.

Lammet är stekt intill perfektion, medium är i detta fall verkligen medium. Köttet är mört och smälter i munnen.

Det röda vin som rekommenderas är Brazin. Ett Zinfandelvin som är mycket fruktigt med inslag av plommon.

Drycken (89 kr glaset) fungerar utmärkt till de kraftiga smakerna. Även fisken levererar. Också här är köttet hanterat på ett bra sätt men det är ramslöksskummet sticker ut.

Numera känns det som om varje restaurang med självaktning måste trycka in ramslök på menyn, men här funkar det faktiskt.

Avslutningen blir en chokladterrin (85 kr) som är något mäktig efter en sittning av den här magnituden. Det är en god efterrätt men inte mycket mer.

Om restaurangen skulle utvecklas på något sätt är det nog här man ska lägga fokus. Det är dock inte bara Trivas som har den läxan att göra. Många är de restauranger som inte mäktar med den avslutande touchen på menyn.

På totalen fortsätter Trivas att imponera. Om något har restaurangen höjt kvalitén på servisen.

Personalen är kunnig och det märks att man brinner för god mat och dryck.

...
Källa: HD.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com