6 september 2013

Dahliaprakt på Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg

Pressinformation från Sofiero slott och slottsträdgård 4 september 2013Bild: Sara Bratt

Dahliaprakt på Sofiero
I blomstervärlden är Dahlian en av de starkast lysande stjärnorna. En stjärna som praktfullt blommar från slutet av juli fram tills frosten infinner sig. 8 september firas dahlior med Dahliaprakt på Sofiero.

På Sofiero finns ett brett utbud av Dahlior. Allt från diskreta blommor till riktiga bjässar som kan dominera vilken trädgård som helst. Under Dahliaprakten kommer författaren och journalisten Gunnel Carlsson och växtforskaren Karin Persson från SLU Alnarp att samtala på scenen och ge en inspirerande berättelser om den gedigna Dahliafamiljen.

Dahliaprakt arrangeras i samarbete med Sofiero Vänner. Under arrangemanget finns slottsrestaurangen på plats med försäljning av kaffe och nybakat.

Vad: Dahliaprakt
När: 8 september 12.00-16.00
Ordinarie entré gäller (100 kr/vuxen)
www.sofiero.se

Arrangemangskontakt: Marie Calvén, Projektledare & Bokningsansvarig på Sofiero. Marie.calven@helsingborg.se eller 0732- 31 11 61
Presskontakt: dennis.nilsson@helsingborg.se eller 042-10 42 32





KULTURFÖRVALTNINGEN
www.helsingborg.se\kultur

Helsingborgs bibliotekKulturmagasinetFredriksdal museer och trädgårdarDunkers kulturhusSofiero slott och slottsträdgårdKärnanHelsingborgs stadsteaterHelsingborgs konserthusKulturkortet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com