28 maj 2013

Socialdemokraterna i Helsingborg satsar på äldre, social investeringsfonder och föreningslivet

Socialdemokraterna i Helsingborg satsar i sin budget för 2014 sju miljoner kronor på Vård- och omsorgsnämnden utöver den ramtilldelning som den styrande minoriteten föreslår.

Vice ordförande i Vård- och omsorgsnämnden, Ingela Andersson, säger:

- För oss socialdemokrater är det viktigt att se hela människan. Vi har under många år sett att Vård- och omsorgsnämnden fått leva med små tilldelningar utöver det absolut nödvändiga. För att vi ska kunna utveckla verksamheten på ett tillfredställande sätt och för att vi ska kunna fortsätta att leverera en verksamhet med hög kvalité så måste medel skjutas till. Det är glädjande att vi socialdemokrater nu gör denna satsning på stadens äldre.

Socialdemokraterna i Helsingborg fortsätter även att driva den viktiga frågan om sociala investeringsfonder. 15 miljoner kronor avsätts till detta i Socialdemokraternas budgetalternativ. Socialdemokraterna gör även en satsning på föreningslivet i staden. Vice ordförande i Socialnämnden, Maria Ward, kommenterar:

- Sociala investeringsfonder är ett kraftfullt och effektivt verktyg för att förebygga framtida kostnader och för att motverka att människor hamnar i långvarig arbetslöshet, försörjningsstöd eller kriminalitet. Genom att ta en kostnad idag kan vi i framtiden spara stora belopp. Forskningen på området är entydig. Sociala investeringsfonder är ett bra sätt att arbeta. Det har bekräftats i internationella studier som Marmotrapporten, det har bekräftats i nationella studier som t ex Malmökommissionens rapport och vi har fått det bekräftat lokalt genom barnfattigdomsrapporten som vi socialdemokrater drev igenom på Socialnämnden.

- Vi ser ett stort värde i och behov av att involvera föreningslivet mer i det förebyggande arbetet i staden. Det ideella föreningslivets roll kan stärkas och förbättras. Därför kommer vi även att tillskjuta medel för detta ändamål.

Frågor kan ställas till Ingela Andersson, 0702-105060 och Maria Ward, 0732-315903.

Den fullständiga versionen av Socialdemokraternas budgetalternativ kommer att släppas i eftermiddag. Inbjudan till presskonferens kommer i samband med detta.

Ola Möller
Politisk Sekreterare
Stadsledningsförvaltningen
Rådhuset, 251 89 Helsingborg
Tel 042-106863, Mobil 0732-311294
www.helsingborg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com