10 maj 2013

Pressmeddelande: Fler skyddade anställningar för de längst från arbetsmarknaden



PRESSMEDDELANDE 2013-05-10
Fler skyddade anställningar för de längst från arbetsmarknaden

BUDGET 2014. Treklövern ser potential att öka antalet OSA-anställningar för de helsingborgare som står längst från arbetsmarknaden. I budgeten för kommande år föreslås utvecklingsnämnden få möjlighet att utöka den framgångsrika satsningen.

OSA-anställningar, skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare, är en anställningsform som riktar sig mot de helsingborgare som står längst från arbetsmarknaden. Helsingborgs stad och Arbetsförmedlingen samarbetar sedan ett antal år för att fler med den problembild som OSA vänder sig mot ska få ta del av en skyddad anställning.

I budgeten för 2014 föreslås utvecklingsnämnden utöka antalet platser, både inom ordinarie OSA och förberedande OSA.

-       OSA-anställningar har visat sig vara lyckosamma för de helsingborgare som står längst från arbetsmarknaden. Under 2012 gick 36 procent av individerna vidare till ordinarie anställning eller till studier. Utökat antal platser gör att fler får möjlighet till att få viktiga erfarenheter som på sikt kan leda till ett fast arbete, säger Christian Orsing, ordförande utvecklingsnämnden.

I dag är 95 helsingborgare anställda via OSA. Utvecklingsnämnden föreslås utöka antalet platser med tio inom ordinarie OSA och med 15 inom förberedande OSA. Det innebär att ytterligare 25 helsingborgare kommer få möjligheter till att ta del av insatsen.


Mer information
Christian Orsing (M), kommunalråd och ordförande utvecklingsnämnden, 070-301 07 26

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com