16 januari 2020

Tidigare S-toppen: Dröjer länge till nästa folkomröstning

Före detta socialdemokratiske politikern Tomas Nordström.

Lyssna: Folkomröstning i Helsingborg genom åren WEBB

Söndagens folkomröstning var den andra i Helsingborgs historia – men det har gjorts en rad försök att få till fler, försök som stoppats av skeptiska politiker.

1993 så röstades det om var det nya museet skulle ligga: i Norra hamnen eller i Slottshagen. 40 procent av de som fick rösta deltog och 60 procent röstade förr Norra hamnen, där det ligger nu.

Genom åren har det också gjorts fyra andra försök att få till omröstningar i Helsingborg. Det har bland annat gällt om man ska bygga i Norra hamnen och bebyggelse på Gröningen, där politikerna har sagt nej till att genomföra en folkomröstning.

I den senaste som blev av, om Öresundskraft, röstade 96 procent nej till en försäljning.

– Jag tror inte det blir någon ny folkomröstningen med den generation politiker som sitter nu, då får det nog vara nya politiker som lagt det här bakom sig, säger Tomas Nordström, före detta socialdemokratisk politiker i Helsingborg.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com