20 januari 2020

Man åtalas för att ha fotat skyddsobjekt

En man i 45-årsåldern i Helsingborg åtalas i dag misstänkt för att under lång tid ha samlat på och kartlagt hemliga militära anläggningar och skyddsobjekt i Sverige. Det här är nu det andra i en rad av åtal mot flera personer som utreds just nu.

I onsdags dömdes en man i Göteborg för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Han hade under flera år åkt runt i Sverige och fotograferat och dokumenterat svenska militära anläggningar, master och skyddsobjekt.

Dessutom hade han sammanställt uppgifter från olika öppna källor och bevarat allt digitalt, något som domstolen sammantaget såg allvarligt på och dömde mannen till ett års fängelse.

Riksenheten för Säkerhetsmål har under lång tid utrett flera liknande fall och i dag kom alltså ett nytt åtal, nu mot en man i 45-årsåldern i Helsingborg.

Åtalet gäller innehav av uppgifter från 37 hemliga militära anläggningar – spridda i hela Sverige – men det finns uppgifter som pekar på att mannen också besökt skyddsobjekten.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com