14 januari 2020

Efter valförlusten: "Kan behöva titta på skattehöjningar"

Peter Danielsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, Peter Danielsson (M), gästade P4 Malmöhus och kommenterade den stora förlusten i folkomröstningen.

96 procent sa nej till försäljning av Öresundskraft. Peter Danielsson (M) står kvar på ja-sidan, men respekterar valresultatet säger han:

– Jag tycker fortfarande att det bästa vore att sälja och frigöra pengarna. Men vi fick ett sådant otroligt tydligt resultat och det tänker vi respektera. I det läge vi befinner oss i nu får vi ta ansvar. Och det innebär en del tuffa beslut, vi kommer sakna 100-180 miljoner.

– Utmaningen för oss nu är att se till att Helsingborg klarar den här perioden. Vi behöver spara en del. Jag vill absolut inte spara i vård, skola och omsorg. Men kommer behöva spara på andra verksamheter. Det kan vara så att vi behöver titta på skattehöjningsinstrumentet.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com