16 september 2019

Privata vårdboenden blir kommunala igen

I Helsingborg finns totalt 18 vårdboenden för äldre. Sex av dem drivs i privat regi.

Lyssna: Vårdboenden webb (NY)

Två privatdrivna vårdboenden för äldre i Helsingborg blir kommunala igen till våren efter politiska turer.

Det är Socialdemokraterna med stöd av Miljöpartiet och SD som river upp avtalet om en ny privat upphandling för Lussebäcksgården och Ragnvallagården. Ställena, som drivits i vårdbolagets Vardagas regi, kommer i vår att istället återgå i kommunal regi igen.

Anna Ingers, socialdemokratisk kommunalråd med särskilt ansvar för vård- och omsorgsfrågor, är glad över beslutet.

-  Jag tycker det är skönt för de boende och de anställda att de nu kommer veta vem som ska driva och att de kommer tillbaka till Staden.

Helsingborgs stad är även på gång att bryta upp avtalet med hårt kritiserade vårdboendet Valltorp som i dag drivs i  vårdbolaget Attendos regi.

Totalt finns 18 vårdboenden för äldre i Helsingborg, varav sex av dem drivs i privat regi. Anna Ingers tror att förändringen i driften som nu är på gång kan vara en väckarklocka både för stadens politiker och för vårdbolagen.

- Åtminstone tills att man har lärt sig att man måste prata med dem som bor och jobbar på ett boende, innan man går ut i upphandlingar.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com