11 juni 2019

Helsingborg vill hitta nya sätt i sitt varumärkesarbete

Lyssna: Enkät: Så tycker några helsingborgare om bilden av sin stad

Helsingborg satsar mycket på sitt varumärkesarbete. Nu anställs en storyteller som ska hjälpa till att forma bilden av Helsingborg i en slimmad organisation.

Men Helsingborg varumärkesarbete har också fått möta viss kritik under åren för att inte vara tillräckligt inkluderande och speglande av de som redan bor och arbetar här.

 - Jag tror man upplever att man måste kommunicera och positionera staden, mot inte bara andra städer utan också mot privata företag och så vidare. Jag är inte säker på att det är en bra strategi för en offentlig verksamhet, säger Cecilia Cassinger, forskare och universitetslektor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet och Campus Helsingborg.

Tillförordnade kommunikationsdirektören Simon Wikstrand håller inte med om att varumärkesarbetet inte skulle vara förankrat i dem som bor här.

- Det är något vi gör. Men vi behöver också  locka bra och engagerade personer för att bygga hållbara städer framöver.

Men samtidigt som Helsingborgs stad, precis som många andra städer, vill satsa framåt på varumärkearbetet har kommunikationsavdelning sparkrav på sig. Budgeten på drygt 30 miljoner kronor ska minskas med cirka 8 miljoner kronor under 2019.

Därför rekryteras nu en storyteller till kommunikationsavdelningen, en yrkesroll som känns igen från kommersiell marknadsföring. Enligt annonsen ska tjänsten se till att stadens kommunikation följer samma spår.
Tillförordnade kommunikationsdirektören Simon Wikstrand tror att en storyteller kan spela en viktig roll i kommunikationsarbetet framåt.

- När man pratar om bilden om Helsingborg vill man få med alla helsingborgarnas perspektiv, det kräver en bra dialog.Vi måste också hitta nya sätt att effektivisera kommunikationsarbetet där vi möter medborgarnas krav med mindre medel.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com