23 september 2018

Långa köer till ortoped när Ystads avdelning försvinner

Sedan alla sjuksköterskor sagt upp sig på Ystads enda ortopedavdelning, riskerar trycket att bli ohållbart i hela Skåne.

Lyssna: Ny ortopedin

Sedan alla sjuksköterskor sagt upp sig på Ystads enda ortopedavdelning, riskerar trycket att bli ohållbart i hela Skåne. Det saknas nämligen vårdplatser för akuta ortopedpatienter på andra håll.

Sedan alla sjuksköterskor sagt upp sig på Ystads enda ortopedavdelning, riskerar trycket att bli ohållbart i hela Skåne.

Det saknas nämligen vårdplatser för akuta ortopedpatienter i både Lund, Malmö och Kristianstad och Helsingborg.

Det har gjort att väntetiderna förlängs för många som väntar på planerade operationer.

Främst för äldre multisjuka patienter, som måste opereras på ett större sjukhus med större övervakningsresurser. Detta rapporterar Sydsvenskan. 

P4 har intervjuat Alexandra Hansson, som är en av sjuksköterskorna som sagt upp sig, på grund av arbetsmiljön.  

– Vi har under en längre period varit underbemannade, och vi känner inte längre att det fungerar att hålla på och jobba såhär, säger hon. 

Caroline Lindahl har ett övergripande ansvar för ortopedin i Skånevård Kryh, där lasarettet i Ystad ingår. Hon berättade om situationen tidigare i veckan, för reporter Petra Haupt. Hon föreslår att flytta in ortopedin på en annan avdelning. 

– Det skulle kunna vara en möjlighet att göra det, och det är det vi får se över, säger Caroline Lindahl. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com