27 september 2018

50 duvor dödade i Helsingborg

Lars-Olof Välemark vet inte om och hur han ska fortsätta med sina duvor efter helgens händelse när ett stort antal utställnningsduvor plågades ihjäl.

Lyssna: "Som att komma in i ett skändat rum"

I helgen har omkring 50 utställningsduvor i ett duvslag dödats på ett koloniområde i Helsingborg.

Uppradade på marken utanför en av burarna ligger ett tjugotal tilltufsade och sargade duvor. I en voljär kurrar några av överlevarna som ännu inte har omplacerats.

– Jag har via goda vänner kunna omplaceras duvorna tillfälligt och senast till helgen ska de som är kvar också flyttas, säger Lars-Olof Välemark.

En polisanmälan om djurplågeri har upprättats.

– Det handlar om djurplågande insatser, stympningar och krossningar, brutna nackar knivstick där man tagit ut tarmarna, säger Lars-Olof Välemark som tror att det är flera inblandade som plågat djuren.

Dessutom har låsta burar brutits upp och de fåglar som släppts ut är chanslösa, berättar han. Några har han hittat levande och kunnat ta om hand men nu när det gått några dagar är hoppet ute.

Intresset för att ställa ut duvor är inte så stort i Sverige men är betydligt större i Danmark och Tyskland. Om, hur var Lars-Olof Välemark ska fortsätta med sina duvor är frågor som han ställer sig nu.

– Jag känner att jag inte kan skydda duvorna här där jag kan kombinera djurhållningen med odling av växter. Nu är det en sorg och det känns som att komma in i ett skändat rum, säger Lars-Olof Välemark.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com