18 juli 2018

Färre poliser har fått drogerna att flöda i Åstorp

Pierre Sinclaire, områdespolis i Åstorp.

Lyssna: webbÅstorp

Färre poliser ute på fält har gjort att drogförsäljningen kunnat pågå öppet under vår och sommar i Åstorp. Nu sätter kommunen sitt hopp till föräldrar som nattvandrar och två nya fältassistenter.

Mia Berglund är familjebehandlare på öppenvårdscentralen Navet och har fått ta emot allt flera samtal från oroliga föräldrar.

– Föräldrar som undrar, vad får jag och vad får jag inte.

Att droghandeln växt sig större och skett öppet tror polisen beror på att det varit färre poliser i området än normalt. Poliser från området har kommenderats iväg vid skjutningar i Helsingborg och Malmö.

– Det som jag ser som oroande är att man är så trygg i handel att man gör det helt öppet.

Nu kraftsamlar kommunen för att stävja droghandel. En föräldragrupp som ska nattvandra håller på att skapas. Områdespolisen Pierre Sinclaire tror att just föräldrarna är viktiga för att få bukt med handeln.

– Att som förälder våga säga till sitt barn. Jag är orolig, du svarar inte i telefonen. Förtroende är ingenting man bara skall ha. Det är något man förtjänar.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com