27 april 2018

19-åring misstänkt för polishussprängning redan i november

Polishuset i Helsingborg efter explosionen 18 oktober förra året.

Lyssna: Polisens Tommy Lindén om utredningen

Tidigt i november fattade polisen misstankar mot den 19-åring som nu delgivits misstanke om polishussprängningen i Helsingborg.

Polisen i Helsingborg höll under fredagsförmiddagen en presskonferens för att berätta mer om utredningen kring de elva personer som nu häktats misstänkta för grovt narkotikabrott i stan från november till april.

I går, torsdag, bekräftade polisen att en av de här männen, en 19-åring, också har delgivits misstanke om att ha utfört sprängningen av polishuset på Berga i oktober.

– Under den utredningen så framkom det även andra brottsmisstankar, då grovt narkotikabrott. Sedan dessa så har vi arbetat med det här parallellt, säger Tommy Lindén som är ansvarig för polisens utredningsarbete.

Att 19-åringen kan vara den skyldiga började polisen misstänka tidigt i november. Han är nu häktad misstänkt för grovt narkotikabrott och delgiven misstanke om grov allmänfarlig ödeläggelse.

I tisdags gjorde polisen tillslag på flera adresser på Drottninghög. Elva personer greps, anhölls och sitter alltså nu häktade.

– Man kan kalla det för ett gäng som varit synnerligen aktiva uppe på Drottningshögsområdet som vi har haft fokus på nu under en längre tid, säger Lindén.

Kan fler bli frihetsberövade?

– Det kan det bli.

Kan fler kopplas till polishussprängningen?

– Det kan jag inte uttala mig om nu.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com