27 mars 2018

Gamla ledningar har rört till ombyggnad

Klas Östholm, projektledare för ombyggnaden av Helsingborgs paradgata.

Lyssna: Projektledare: "Folk får hitta nya passager"

Att ta sig genom centrala Helsingborg via Järnvägsgatan/Drottninggatan har varit krångligt länge. Parallellt startar nu ytterligare en ombyggnad som inte kommer att vara klar förrän nästa sommar.

– Trafiken flyter fram någorlunda fint redan nu, säger Klas Östholm, projektledare, Stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg.

Inför den här delen av ombyggnaden har bland annat ett övergångsställe tagits bort och en busshållplats har flyttats och trafiken får trängas i färre filer än vanligt.

– Det är ju de här första dagarna som folk får hitta nya passager över vägen och nya busshållplatser, säger Klas Östholm.

Den här etappen skulle egentligen inte byggas om förrän senare men den har flyttats fram eftersom den första etappen tog längre tid än vad man hade räknat med.

– Vi stötte på betydligt fler okända gas- och elledningar än vi hade räknat med, vi har till och med fått projektera om vissa sträckor, säger Klas Östholm.

För att undvika att samma sak händer på den här etappen så har Stadsbyggnadsförvaltningen grävt provgropar längs sträckan.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com