22 mars 2018

FC Helsingborg utslagna: "Domarna tappar det"

Storvreta var storfavorit och hade inga problem med FC Helsingborg.

Lyssna: Helsingborg Niklas Lidholm

Helsingborg får leva vidare med att avsluta innebandyns SM-slutspel i kvartsfinalen. Förlusten hemma mot Storvreta med 4-8 innebär att säsongen är över för skåningarna, efter totalt 0-4 i matcher.

Jättefavoriten Storvreta gjorde matchens första mål men ett kompakt försvarsspel tog Helsingborg tillbaka in i matchen och när lagkapten Niklas Lindholm gjorde 1-1 fick hela Idrottens hus ny energi.

En energi som sedan skulle ge Helsingborg ledningen med 2-1 bara minuten senare när Jonathan Skoglösa hittade luckan bakom Storvretas målvakt Viktor Klintsten.

En utvisning tvingade snart skåningarna att fokusera på försvaret och med endast sekunder kvar av första perioden hann Storvreta med att kvittera till 2-2.

Storvreta gick tidigt upp i ledning 2-3 och kort därefter utökade Uppsala-laget till 2-4. I den sista perioden var det allt framåt för det blå-svart-randiga hemmalaget och när Andreas Lindholm satte 4-5 såg alla i Idrottens Hus en skånsk vändning framför sig.

Då visade Storvreta sin klass och varför man var 29 poäng före Helsingborg i grundserien. Slutresultatet skrevs till 4-8 och Helsingborg är nu ute ur SM-slutspelet efter 4-0 i kvartsfinalserien i bäst av sju matcher.