13 maj 2017

HIF tappade segern i slutminuterna

Lyssna: PO Ljung, HIF: "Vi tar smällen mitt på hackspetsen"

När Alex Timossi Andersson gjorde 2-1 för HIF i den 86:e minuten borde segern varit klar. Dock kunde IK Frej utnyttja ett passivt försvarsspel från hemmalaget bara nån minut senare och kvittera till 2-2.

Helsingborgs IF började matchen på ett alert vis och satte en hög press på Frejs backlinje. Utdelningen kom omgående då Ralani kunde utnyttja ett slarvigt försvarsspel från Frej och ge hemmalaget ledningen med 1-0 redan i den 4:e minuten. HIF borde nog också avgjort matchen inledningsvis då Frej var rejält tagna av baklängesmålet och de röd-blåa radade upp målchanser. Gästerna redde ut stormen och en av matchens bästa spelare, Pontus Åsbrink, kvitterade i den 27:e minuten med ett distansskott.

I den andra halvleken kunde HIF till en början inte låsa upp Frejs betydligt tätare försvarsspel och istället var det bortalaget som spelade till sig några halvchanser. När Alex Timossi Andersson gjorde sitt debutmål i den 86:e minuten borde han blivit matchhjälte. Så blev inte fallet utan Danilo Kuzmanovic kunde utnyttja att ett passivt hemmaförsvar inte var vakna på en frispark omgående efter 2-1-målet och kvitterade till 2-2.

HIF tar in en poäng på serieledande Brommapojkarna och är det enda obesegrade laget i serien.