Hanna Bergström blev inspirerad till att starta ett matkooperativ efter att ha bott i New York och upplevt vurmen för närproducerat där.
Lyssna: Matkooperativet HBG WEBB
Att fler blir intresserade av lokalproducerat och närodlat. Hos Matkooperativet i Helsingborg har medlemsavtalet växt från en handfull till 300 på knappt två år.
Matkooperativet i Helsingborg startades våren 2017 och driver en medlemsägd butik med fokus på lokalproducerade och närodlade varor. Allt drivs ideellt av medlemmarna själva och sedan starten har intresset bara växt.
- Många vill ställa om till en mer hållbar livsstil. Då är maten ett område som man själv lätt kan påverka, säger Matkooperativets ordförande Anna Bergström.
...Källa: Sveriges Radio P4 nyheter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com