12 juni 2018

EM-silver till Helsingborgskock

Helsingborgskocken Sebastian Gibrand med silverstatyetten i kock-EM, omgiven av Tommy Myllymäki, Gustav Leonhardt och Henrik Norström.

Sebastian Gibrand, Helsingborgare som nu är kock i Stockholm, och hans lag tog silver i kock-EM i italienska Turin i dag.

Hans rätter Ljusa sommardagar och Varma sommarnätter gjorde så stort intryck på juryn att det bara var Norge som kunde slå den svenska matlagningen i prestigefyllda Bocuse d´Or.

Fem timmar och 35 minuter tog det att laga rätterna.

På sommarnattsfatet fanns Fassone-nötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och en Sant Andrea-risragu.

Silverplatsen gör också att Sverige är klart för den stora världsfinalen i Lyon nästa år. Tommy Myllymäki coachade Sebastian Gibrand som hade Gustav Leonhardt som commis.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com