3 augusti 2017

29 patienter fick sova i korridoren

Helsingborgs lasarett

Lyssna: Verksamhetschefen: "Det känns aldrig bra"

Natten till i måndags fick 29 patienter på Helsingborgs akutmottagning ligga ute i korridoren, och den senaste veckan har det varit extra stor belastning på akuten.
– Det har varit tuffa dagar men vi har klarat oss relativt bra, säger Håkan Kerrén, verksamhetschef.

Håkan Kerrén, verksamhetschef på akuten och denna vecka tillfällig divisionschef, kan inte säga varför det kom så många patienter just den här helgen.

– Personalen kände att det här blev extra ansträngt, både på akuten men även på andra avdelningar. Men vi har lyckats jobba undan tillsammans, vi har ett väldigt gott samarbete inom hela sjukhuset, säger han.

Enligt Håkan Kerrén beror överbeläggningen på att det finns för lite vårdplatser just nu.

– I början av juli öppnade vi fler vårdplatser, och det såg vi hade en stor effekt på vårdplatssituationen, framför allt i Helsingborg, säger han.

Hur känns det för dig som verksamhetsledare när 29 patienter ligger i korridoren?

– Det känns aldrig bra, för jag vet att patienterna inte mår bra av det, och mina medarbetare mår absolut inte bra av det, säger Håkan Kerrén.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com