Hanna Bergström i dörren till butikslokalen där Matkooperativet Helsingborg ska öppna affär
Lyssna: "Vi ska bli Helsingborgs hållbaraste mataffär"
Inom några månader öppnat matkooperativet affär i hörnet av Möllegränden och Strandgatan och här ska man sälja lokalproducerad mat.
Hanna Bergström är en av dem som tagit initiativet till Matkooperativ Helsingborg.
– Jag tror att helsingborgarna är mogna för idén, säger hon. Det finns en stolthet över den lokalproducerade maten och en vilja att äta bra mat.
Kooperativet ska ligga i en källarlokal mitt inne i stan och målet är att vara en komplett mataffär.
– Till en början fokuserar vi på färskvaror som frukt, grönt, kött och mejeriprodukter och så ska vi sälja torrvaror i lösvikt, säger Hanna Bergström. På sikt kommer medlemmarna att kunna påverka sortimentet.
Tanken är att affären både ska drivas och finansieras ideellt.
– Vi har ju medlemsavgifterna, men behöver mer pengar och startar en kampanj på Kickstart där vi hoppas att helsingborgarna stöttar och skänker pengar, säger Hanna Bergström.
...Källa: Sveriges Radio P4 nyheter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com