11 november 2016

PRESSMEDDELANDE: (S) och (V) kritiska till försenad och friserad biblioteksutredning

Under budgetfullmäktige 2015 gav kommunfullmäktige kulturnämnden i uppdrag att ta fram en utredning om stadens framtida biblioteksverksamhet.

I utredningen skulle framgå hur verksamheten successivt ska förändras och organiseras. Utredningen skulle även ta hänsyn till och beakta områdesbibliotekens antal och placering och vara utfört och redovisat till kommunstyrelsen senast den 1 oktober 2016.

Den utredning som presenterades på Kulturnämndens möte först den 27 oktober 2016 svarar inte på frågorna om områdesbibliotekens antal och placering som kommunfullmäktige gav i sitt uppdrag.

Innan dess fanns en annan version av utredningen som låg uppe några dagar i stadens ärendehanteringssystem inför nämndsmötet i augusti. Där fanns en uppgift om hur många områdesbibliotek som rymdes inom verksamhetsramen. Denna version försvann då ärendet plockades bort från dagordningen.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reagerar kraftfullt mot detta förfarande. De två partierna kräver därför att Kristian Andersson (M), Kulturnämndens ordförande, förklarar varför detta har tillåtits att ske.

Ola Möller (S), oppositionsråd säger:
–  Att omformulera och delvis ignorera kommunfullmäktiges uppdrag är helt orimligt. Så ska den kommunala demokratin inte fungera.

Ingrid Mattiasson Saarinen (V), fullmäktigeledamot, fortsätter:
– Det är uppenbart att man väljer att skjuta problemen framför sig genom att hänvisa till en annan rapport som ska presenteras hösten 2017.

För frågor, kontakta:

Ola Möller, 0732-31 12 94

Ingrid Mattiasson Saarinen, 073-854 58 22

(se även bifogad interpellation)

e.u.
___________________________________________

Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\ulpe1002\AppData\Roaming\Microsoft\Signaturer\hbglogo2012.gif
Przemek Malachowski · Politisk sekreterare (s)

STADSLEDNINGSFÖRVALTNINGEN
Rådhuset · Postadress 251 89 Helsingborg
Direkt 042-10 68 95 · Mobil 0768-82 92 01


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com