8 november 2016

Kritik mot regionens planer

Helena Melldén med kollegan Anna Gibrand.

Lyssna: "Man kan inte ta hit vilka sjuksköterskor som helst"

Region Skåne tänker rädda Neonatal i Helsingborg med att anställa sjuksköterskor från andra vårdenheter i Skåne. Men det är inte en hållbar lösning, anser Helena Melldén, en av sjuksköterskorna som sagt upp sig.

Ett stort antal sjuksköterskor har sagt upp sig från sina jobb inom barnsjukvården i Helsingborg. Orsaken är missnöje med återhämtning och lön.

När nu Region Skåne planerar att fylla de tomma platserna genom att locka till sig sjuksköterskor från andra vårdenheter i Skåne, är Helena Melldén besviken.

– Nu är det ytterligare en person som säger saker som inte fungerar i verkligheten. Att någon som inte kan verksamheten tycker att man kan ta hit vilka sjuksköterskor som helst.

Hon är rädd för att den stora personalomsättningen kan komma att påverka patientsäkerheten.

– Även om man är en skicklig sjuksköterska för vuxna så innebär det inte att man kan ta hand om förtidigt födda barn som dessutom är sjuka. Jag jobbade 16 år på barnavdelningen innan jag började på neonatal, och det tog ändå ett år för mig att bli varm i kläderna här.

Men med tanke på att det är så många som har sagt upp sig måste Region Skåne agera för att få en fungerande verksamhet. Alternativet är att inte ha en full barnsjukvård i Helsingborg. Ni var så många som sa upp sig på en gång, har ni agerat ansvarsfullt?

– Det vi gjorde en följdreaktion på det som högsta ledningen i regionen gjorde. De bemötte oss och våra chefer enbart med tystnad. Och vi kände därför att den här resan var slut.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com