14 november 2016

FC Helsingborg vann mot Thorengruppen

Lyssna: Daniel Johnsson: Det har varit hyfsat stabilt för oss denna säsongen

Hemma i Helsingborgs Arena hade FC Helsingborg inga problem att avfärda Thorengruppen från Umeå. Skåningarna vann med hela 8-1 och nålade fast sig i ligans toppskikt.

Ett av ligans topplag, FC Helsingborg, inledde matchen bäst och förde spelet från start till mål. Efter 6.58 gjorde hemmalaget 1-0 genom Niklas Nordgren. Den notoriske poänggöraren i FCH kunde inte missa framspelningen från Daniel Johnsson och gjorde sitt 11:e mål för säsongen. Hampus Dargren ökade på FCH:s ledning efter 11.13 när han dunkade in ett dragskott bakom Oscar Öberg i gästernas målbur.

I den andra perioden fortsatte FCH. Christoffer Fält gjorde matchens tredje mål efter 4.06 på ett direktskott från höger framför Öberg innan Juha Kivilehto satte 4-0 till hemmalaget.

Thorengruppen reducerade med 2.36 kvar att spela när Linus Holmgren hamnade fri framför Jonathan Paulsson i hemmakassen och det målet verkade ha gett gästerna lite energi. Efter pausvilan till den tredje perioden satte de full fart mot FCH:s mål och var nära vid ett par tillfällen under periodens första minut men Paulsson stod pall.

Istället gjorde Hampus Dargren sitt andra för kvällen efter 1.41 innan Daniel Johnsson satte 6-1 efter 8.38 och 7-1 efter 11.25 och 8-1 och fastställde slutresultatet.

FC Helsingborg ligger fortsatt kvar i toppen av tabellen medan Thorengruppen får fortsätta kämpa i de nedre regionerna. Båda lagen har spelat 12 matcher.