16 maj 2016

Syn på plats i Vallåkra

Lyssna: Andreas Örwall Lovén rapporterar

Idag startade rättegången vid Helsingborgs tingsrätt mot den 68-årige man från Vallåkra som står åtalad för att ha skjutit ihjäl två bröder som försökte ta sig in i hans hus.

Det är syn på plats i eftermiddag och en gång senare i veckan i mörker.

68-åringen har erkänt att han skjutit bröderna men nekar till brott och menar att han agerat i nödvärn. Åklagarna menar att detta rör sig är mord. De menar att det skulle kunna föreligga nödvärnsrätt, men att det kan röra sig om mord.

Försvaret säger att det rör sig om nödvärn. Mannen har känt sig hotad och har anmält bröderna tidigare. Så det fanns en hotbild, och de två bröderna har tagit sig till hans fastighet.

De misstänkte 68-åringen ger ett samlat intryck under rättegången. Imorgon förhörs den tilltalade, det blir syn nattetid på onsdag och sedan blir det tre dagar med förhör av vittnen 23, 26 och 27 maj. Den 30 maj är en reservdag. Den första juni blir det slutanförande.


...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com