17 maj 2016

Inkludering inom vård och omsorg ska lyftas

Imorgon är det internationella dagen mot homofobi och transfobi som uppmärksammas i hela världen för att synliggöra den diskriminering som hbtq-personer dagligen utsätts för. Blågröna Helsingborg vill att Helsingborgs stad ska kunna möta upp medborgarnas behov och önskemål genom hela livet. Därför vill vi att inkluderingsarbetet ska lyftas inom vård och omsorg där medarbetarna får möjlighet till kunskapsutveckling.
Helsingborgs stad har en tydlig ambition om att vara en öppen och inkluderande stad. I samband med mål och ekonomi 2017 ger vi ett uppdrag till vård- och omsorgsnämnden att se över hur medarbetarna inom vård och omsorg kan bli bättre i bemötandet med den äldre eller personer med olika funktionsvariationer. Det handlar även om de personer som lever med en annan sexuell läggning eller könsidentitet än den heteronormativa.
- Vi har en tydlig ambition att kunna tillmötesgå medborgarnas behov och önskemål genom hela livet. Det är otroligt viktigt att personalen inom vård och omsorg har den kunskap som krävs för att kunna bemöta våra medborgare på ett bra sätt, säger Jonny Cato Hansson (C), kommunalråd.
- Vi ska alltid synliggöra och motverka all form av diskriminering i stadens verksamheter och i Helsingborg, varje dag och även på den internationella dagen mot homofobi och transfobi. Vård och omsorg möter många olika helsingborgare och behöver öka kunskapen om hbtq som en del av den plan för lika möjligheter som staden just nu arbetar fram, säger Annika Román (MP), kommunstyrelsens vice ordförande.

För mer information kontakta:

Jonny Cato Hansson (C), kommunalråd
070-365 15 09
Annika Román (MP), kommunstyrelsens vice ordförande, 073-231 19 25
Petter Forkstam (MP), politisk sekreterare076-870 38 60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com