Imorgon beslutar kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige fastställa taxa för streetfood och foodtrucks. En av punkterna i Blågröna Helsingborgs 100-dagarsprogram var att "det är viktigt att staden är tillåtande vad gäller etablering av nya uteserveringar". Stadsbyggnadsnämnden har nu tagit fram platser för att möjliggöra mobil matservering, så kallad streetfood. Syftet är att ge helsingborgare och besökare ytterligare ett tillskott av vad matstaden Helsingborg har att erbjuda.
- Lägre trösklar, till exempel i form av differentierade taxor, ökar kreativiteten. Nya aktörer vågar etablera sig på marknaden och breddar på sikt utbudet. Vi vill skapa mångfald utmed gatorna och överraska besökaren genom att tillföra nya upplevelser som bidrar till Citysamverkans vision om att "fler människor ska besöka stan oftare, stanna längre och uppleva något som är värt att berätta vidare", säger Thomas Rödin (MP), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.
Begreppet streetfood innefattar all typ av försäljning av tillagad mat från foodtruck, cykel, vagn eller liknande som uppfyller stadens villkor för streetfood. Under en testperiod på 2 år startar streetfood Helsingborg. Löpande utvärdering sker under hela testperioden. Stadsbyggnadsförvaltningen söker polistillstånd för platserna och skriver avtal med respektive streetfood-aktör.
Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige fastställa streetfood-taxa till 15 000 kr per år för foodtrucks och 7 500 kr per år för cykel- och mopedvagnar.
För mer information
Thomas Rödin (MP), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande, 073-708 50 96
Petter Forkstam (MP), politisk sekreterare, 076-870 38 60
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com