14 maj 2016

En poäng för Helsingborg

Lyssna: Helsingborgs Christoffer Andersson: "Får vara nöjda"

Bortalaget Helsingborg tog ledningen med första halvlekens sista bollberöring. Tidigt i andra kom kvitteringen från J-södras Pawel Cibicki. Därefter tryckte hemmalaget på för tre poäng, men det blev oavgjort.

Kvällens enda allsvenska match startade något senare än det var tänkt.

En bilolycka på vägen mellan Helsingborg och Jönköping fick bortasupportrarna från Helsingborg att bli sena. Av säkerhetsskäl valde matcharrangören att senarelägga matchstarten till 19.15.

Dansken Frederik Helstrup gav bortalaget ledning på nick. Det var första halvleks sista bollberöring innan paus.

Bara minuter in i den andra halvlek kvitterade J-södras hete anfallare Pawel Cibicki. Det var anfallarens fjärde mål för säsongen.

Hemmalaget fortsatte att skapa chanser och Daryl Smylie hade ett skott som Tomer Chencinski räddade till en hörna.

Spelet böljade men det var Jönköpings Södra som hade flest chanser att ta över ledningen. Pawel Cibicki och Daryl Smylie hade två möjligheter var och flera gånger fanns det luckor i gästernas försvar. I vägen fanns Helsingborgs målvakt, Tomer Chencinski varje gång.

Bland annat räddade Chencinski ett skott från Smylies som var på väg upp mot krysset i slutminuterna.

Mer chanser blev det inte och matchen slutade 1-1. Helsingborg ligger sexa i tabellen på 14 poäng och skuggas av sjuan J-Södra, en poäng bakom.