10 januari 2016

Misstänkt människosmuggling i gummibåt

Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio

Lyssna: Polisen: En misstänkt för människosmuggling

En person är misstänkt för människosmuggling efter att en gummibåt vid tretiden natten till söndag flutit i land i Domsten, mellan Höganäs och Helsingborg. Polisen kunde gripa två personer kort därefter.

- Vi misstänker att gummibåten är stulen. De går i land i Domsten och vi får information om detta och kan gripa dem en timme senare, berättar Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Den man som hade id-handling uppges vara norsk medborgare, och han är nu misstänkt för människosmuggling. Den andra mannen saknade id-handling och hans identitet är ännu inte fastställd. Båda två är misstänkta för stöld av gummibåten.

- Nu blir det förhör för att få mer klarhet i vem den här mannen är och vilket syfte han har.

Hur polisen fick kännedom om gummibåten vill man inte berätta ännu, men Kustbevakningen var först på plats från svenskt håll. Mer än så vill inte heller Kustbevakningen berätta som dock kan bekräfta att de hjälpt polisen i natt med att frakta en gummibåt.

Sedan den 4 januari krävs id-handlingar för att resa över Öresund med tåg eller färja, vilket gjort det svårare för flyktingar att söka asyl i Sverige.



...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com