27 oktober 2015

Svenska politiker: Sälj bron

SKÅNE. Sälj Öresundsbron och använd pengarna till att finansiera andra infrastrukturprojekt, som exempelvis en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Det föreslår Infrastrukturkommissionen i en rapport i dag.

Infrastruktur är dyrt och statskassan ligger redan på minus. Samtidigt finns det ett stort behov av att både bygga nytt och rusta upp, skriver DN som tagit del av rapporten.

Men om svenska staten sålde sin del i bron skulle pengarna kunna gå till att finansiera en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Det anser kommissionen som är initierad och tillsatt av näringslivet för att bredda diskussionen om alternativt ägande av indrastruktur.  Kommissionen består av Allan Larsson (S) Maria Wetterstrand (MP), Stefan Attefall (KD), Pia Kinhult (M) samt ordföranden Björn Hasselgren, forskare på KTH.

...
Källa: Nytt från Öresund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com