26 oktober 2015

Sent mål sänkte HIF

Sundsvallsjubel efter 2-1 målet av Shpetim Hasani. Foto: Therese Ny/TT

Lyssna: HIF:s tränare Henrik Larsson om förlusten

På lördagen blev Gif Sundsvall klara för fortsatt allsvenskt spel. På söndagen firade man med att hemmaslå Helsingborg med 2-1.

Radiosportens Christer Jonasson tar ut matchens lirare i lagen.
Gif Sundsvall: Sebastian Rajalakso
Helsingborg: Darijan Bojanic

Stor matchhjälte strax före slutet: Shpetim Hasani.

Lördagens förlust för Falkenberg mot Djurgården innebar att hallänningarna inte längre kunde komma ikapp Gif Sundsvall - som därmed i kavaj blev klara för fortsatt allsvenskt spel.

Helt plötsligt blev den avslutande matchen mot Helsingborg en tillställning helt utan anspänning. Ett HIF som i stort sett hela säsongen varit ett mittenlag och med inte mycket mer än äran att spela för.

Bortsett ett första anfallsförsök av HIF genom Darijan Bojanic, som fick på en fin träff där bollen smet just utanför krysset så var de träningsmatchliknande förutsättningarna något som passade Gif Sundsvall.

Norrlands-laget radade upp chanser mot ett emellanåt väldigt passivt Helsingborg och tilläts spela ut hela sitt register.

Lars Krogh Gerson nickskarvade ett inlägg just utanför, Rúnar Sigurjónsson tvåfotade sig förbi sin försvarare och sköt tätt utanför, Robbin Sellin provade även han och tvingade Matt Pyzdrowski i HIF-målet till en fin parad innan Jón Gudni Fjóluson till slut spräckte nollan. Islänningen nådde högst på ett inlägg från sin landsman Rúnar Sigurjónsson och nickskarvade bollen i en fin båge över Pyzdrowski och in i den bortre burgaveln.

Efter paus såg det stundtals ut som om de flesta längtade till nästa paus, den som förkunnade att matchen var slut. Men med tolv minuter kvar att spela fick Helsingborg en frispark mitt på offensiv planhalva. Tommy Naurin i Gif-målet kom helt fel när han skulle boxa ut bollen och den hamnade så småningom hos Jere Uronen, som klippte till. Välplacerat intill Naurins högra stolpe och 1-1. Snöpligt för hemmapubliken.

Det skulle ändå bli roligt för hemmapubliken till slut, med bara två minuter kvar fläkte inhopparen Shpetim Hasani sig fram och förpassade 2-1-bollen i nät på Sigurjónssons inlägg. Hasanis första mål i Gif-dressen.