22 oktober 2015

Polisen söker tips om dubbelmordet

Från klockan 18 och några timmar framåt finns polisen på plats utanför tågstationen i Vallåkra.

Men hoppas få allmänhetens hjälp med att bringa klarhet i omständigheterna kring dubbelmordet den 15 oktober.

En 67-årig man sköt då ihjäl två män, 21 och 24 år, vid sin bostad i Vallåkra. Mannen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen har erkänt att han skjutit ihjäl männen men åberopar nödvärn, det vill säga att han agerade i självförsvar.

Polisen vill i kväll få in iakttagelser gällande främst två saker:

– Dels klara ut hur de här grabbarna har kommit dit och vad de har haft för avsikt. Har de berättat detta för någon? Dels pratas det om trakasserier och gammalt groll. Vad vet man om det? Här vill vi ha konkreta händelser att knyta upp det på, säger Börje Sjöholm, operativ spaningsledare.

Det ges möjlighet att prata enskilt med polisen. Börje Sjöholm har goda erfarenheter av att möta allmänheten på det här sättet.

– Det brukar alltid komma fram något matnyttigt, från folk som man inte hade fått kontakt med annars. Att ringa polisen har man ett motstånd till och det är inte alltid polisen är så tillgänglig. Här kan man träffa oss och prata förutsättningslöst, säger han.

De båda männen, som är bröder, misstänktes ifjol ha trakasserat 67-åringen i dennes bostad. Förundersökningen lades ner men männen fick ett tre månader långt kontaktförbud som gick ut i december ifjol.

Parallellt med att jaga tips pågår den kriminaltekniska undersökningen. Här ska frågor om skjutavstånd, vinklar, vapenslag och antal skott besvaras.

...
Källa: HD.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com