18 juni 2015

Supportrar dömda för bråk på pub

Krögaren Michel Cavalli visar förödelsen. Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio.

Lyssna: Hör Gunilla Nordströms rapport

De tre Djurgårdssupportrar som förra året ställde till upplopp och dödshotade gästerna på en pub i Helsingborg har nu fått sina domar. En av dem fick tre månaders fängelse och två fick villkorligt med samhällstjänst.

Det var sista helgen i mars förra året som både Rögle och HIF spelade mot Djurgården. Många Djurgårdssupportrar var i Helsingborg och stämningen var hätsk.

På lördagskvällen kom ett dussintal Djurgårdare in på puben The Headless Swan i centrala stan och skrek "Helsingborgare nu ska vi döda er". Sedan började de gå loss på pubens inredning. En soffa, en bokhylla, två lampor åtta barstolar och sammanlagt över 200 glas och flaskor krossades. Flera av pubgästerna skadades och fick senare sina sårskador sydda.

Bara tre av Djurgårdssupportrarna har identifierats och ställts in för rätta och idag kom domen.

De var anklagade för skadegörelse, misshandel och hot, men döms bara för skadegörelsen.

Enligt tingsrättens bedömning var hoten inte riktade till någon särskild, och det är inte helt klarlagt om någon verkligen misshandlats. De som skadades fick sina skador av glassplittret som yrde runt i lokalen och inte i direkt misshandel, menar tingsrätten.

Två av de åtalade får en villkorlig dom och hundra timmars samhällstjänst medan den tredje döms till tre månaders fängelse eftersom han har en villkorlig dom sedan tidigare.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com