12 maj 2015

Rekordstor underdog i semifinalen

Uppgiften är tuffast möjliga för BTK Rekord. I SM-semifinalen, som startar i Helsingborg på måndag, väntar den regerande svenska mästaren Eslöv. I den andra semifinalen möts Halmstad och Söderhamn.

– Det var ganska väntat. Vi får se det som smickrande att Halmstad inte ville möta oss, säger Rekords tränare Linus Mernsten.

Rekord tog sig till semifinal via 2–0 i matcher mot Falkenberg.

– Attityden, föreberedelserna och anspänningen var precis som vi önskat. Vi har en förbaskat bra lagmoral och det kommer man långt på, säger Mernsten.

Förra säsongen åkte Rekord ut i två raka matcher (båda förlorades med 3–0) och i grundserien blev det dubbla nederlag mot just Eslöv. Så vad krävs för att rubba dem?

– Svårt att säga. Vi måste höja oss lite överlag, sen gäller det att få Eslöv under press – då kan allt hända. Förra året var vi helt chanslösa och målet är att prestera bättre än då, säger Mernsten.

Trivs ni som underdogs?

– Vi är glada över att vara i semifinalen och kommer att plocka ut det sista vi har. Kämpa kan vi – och kommer vi rätt på det är vi farliga för de flesta lag.

Eslöv är framme i final i ETTU-cupen och leder i 1–0 i matcher mot polska Olimpia Unia Grudaziadz. Rekords svåraste nöt att knäcka blir att stoppa Eslövs kines Xu Hui.

– Han är en spelare som tillhör den yttersta världseliten. Egentligen är han alldeles för bra för den här ligan, säger Mernsten.

Noterbart är att Rekords Andreas Törnkvist spelar på smärtstillande på grund av en axelskada. Han kommer att opereras direkt efter säsongen.

...
Källa: HD.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com