23 januari 2015

Hjälp med att reda ut vem som skall ta och ha vårdnaden om barnen vid en sambo familjeseparation?

Hej,



Jag och min sambo ska separera. Vi har en hyresrätt som båda är skrivna på. Har 2 gemensamma barn som är skrivna på adressen. Jag har även en dotter från ett annat förhållande som är skriven på vår adress. Vi verkar inte kunna komma överens alls om hur vi ska ha barnen eller vem som ska ha bostaden... Hur gör vi?





Hej



Vårt råd är att ni börjar med att kontakta familjerådgivningen eller familjerättsenheten i er kommun.



På familjerättsenheten kan ni få hjälp eller rådgivning om familjerättsliga frågor som rör separation, vårdnad, boende och umgänge samt adoptioner och hjälp och stöd kring vårdnad om barnen.



Och om ni som föräldrar inte kan komma överens om hur ni vill göra med boendet samt med vårdnaden och umgänget med barnen, kan ni ansöka om att få delta i så kallade samarbetssamtal.



När ni är överens om hur ni vill göra kan ni skriva ett avtal.



Om ni vill veta mer om samarbetssamtal eller avtal



Ni kan läsa mer om samarbetssamtal här, eller kontakta familjerättsenheten.





Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.



Hoppas att det juridiska svaret var till hjälp för dig, samt att du är alltid välkommen tillbaka om du behöver mer hjälp.



Har du juridiska frågor som du önskar ett svar på så e-posta din fråga direkt till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor åt dig här.




Källa: Gratis fri juridisk rådgivning. Ställ din fråga till jurist@2b4y.com här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com