15 maj 2014

En sång för välgörenhet

En sång för välgörenhet

Harmoni Records och artisten Lina Englund har spelat in en låt till förmån för välgörenhetsstiftelsen Jonsters Charity. Låten heter A little bit happy och lanseras i samband med välgörenhetsgolfen Jonsters Charity Masters på Landskrona GK den 15 maj. Samma dag släpps den på Spotify, iTunes och andra digitala plattformar.


Låten A little bit happy handlar om barn som har det svårt och vill känna sig lite gladare. Den framförs av Lina Englund, skådespelerska och artist som bland annat medverkat i Vinterviken och Arn – Tempelriddaren.

– När jag fick höra talas om Jonsters Charity och välgörenhetslåten kände jag direkt att det här vill jag gärna göra. Det är en jättefin låt för en väldigt bra sak. Alla behöver någon som visar lite värme och kärlek. Det känns som att låten passar mig och förhoppningsvis kan den bidra till Jonsters Charitys fortsatta arbete, säger Lina Englund.


Det började med ett Facebookinlägg där Jonsters Charity frågade om det fanns någon som ville hjälpa till att skriva och spela in en välgörenhetslåt. Nystartade Harmoni Records nappade genast på idén.
– Vi vill gärna vara med och bidra till en god sak. Eftersom låten har ett mycket viktigt budskap sökte vi en speciell röst som kan framföra låten med rätt känsla. Valet föll på artisten Lina Englund och resultatet blev enastående, säger Mathias Khemiri, vd Harmoni Records AB.

Låten lanseras i samband med Jonsters Charity Masters på Landskrona GK. Tävlingen spelas för tredje året och har varit fullbokad sedan länge. Som vanligt innehåller startfältet en rad kända ansikten, exempelvis Andreas Lilja (Rögle BK), hockeylegenden Mats Näslund och Paul Tilly (ICA-reklamen).
– Resultatet överstiger våra förväntningar. Vi är otroligt nöjda och kommer att använda låten i alla sammanhang där det passar med stämningsfull musik. Alla som vill är varmt välkomna till premiärspelningen på Landskrona GK, säger Jone Sølvik, grundare av Jonsters Charity.

A little bit happy släpps på alla digitala plattformar (Spotify, iTunes med flera) den 15 maj. En video till låten är under inspelning. Harmoni Records skänker 20 procent av låtens intäkter till Jonsters Charity.

Titel: A little bit happy
Artist: Lina Englund

Låtskrivare/producent: Peter Wennerberg, Mathias Venge, Anja Steinlechner


För mer information, vänligen kontakta:
Jone Sølvik, grundare Jonsters Charity
070-611 21 00,
jone@jonsters.se
www.jonsters.se


Mathias Khemiri, vd Harmoni Records AB
070-932 00 52,
mathias@harmonirecords.com
Pressrum:
http://news.cision.com/se/jonsters-charity
Jonsters Charity är en insamlingsstiftelse vars syfte är att samla in pengar för utdelning till välgörande ändamål. Stiftelsen har hittills valt att prioritera utdelningar till organisationer som arbetar för barns bästa eller projekt som har direkt koppling till barn och ungdomar. Målsättningen är att vara Sveriges mest givmilda stiftelse. Under 2013 hade stiftelsen inga utlägg för kostnader, vilket innebär att samtliga insamlade medel avsattes för välgörande ändamål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com