4 mars 2014

Röda Kvarn nominerade till Årets Barnbio + Välkomna på After Dagis!

Idag blev Röda Kvarn nominerade till Årets Barnbio 2014 tillsammans med Kino i Lund och Zita i Stockholm.

Det är andra året på raken Röda Kvarn får denna nominerig för sitt arbete med de yngsta biobesökarna.  Väl medvetna om att vi troligen är med om att ge några av dessa unga besökare deras första bioupplevelse någonsin lägger vi stort fokus på  mottagandet i biografen. Förutom ett gedigen knatte- och barnprogram ordnar vi även kringaktiviteter inför visningarna genom olika samarbeten i staden.  Våra yngsta besökare har också en egen pall för att själva kunna ta emot sin biobiljett och välja sitt sitt biogodis som naturligtvis är ekologiskt. Prisceremoni hålls nästa fredag under Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF, i Malmö.

Initiativtagare till priset Årets Barnbio är Biografcentralen i samarbete med Sveriges Filmregissörer, Föreningen Sveriges Filmfotografer, Regionala filmresurscentrums samarbetsråd och BUFF Barn- och Ungdomsfilmfestivalen i Malmö.

"Vi har tagit emot förslag från publiken på www.barnbio.se med många fina motiveringar och har utifrån dessa valt ut de tre nominerade biograferna. Nu väntar juryöverläggning kring vem som ska utses till vinnare" säger Jens Lanestrand, verksamhetsledare på Biografcentralen.

Representanter från alla biografer deltar på Malmö Stads prisceremoni under BUFF Filmfestival fredag 14 mars där vinnaren presenteras och tar emot prischecken på 15 000 kronor. Samtliga nominerade biografer erhåller som en påminnelse av äran en plakett att pryda sin biograffoajé med.

Juryn består av Lena Koppel Sveriges Filmregissörer, Nille Leander Föreningen Sveriges Filmfotografer och Gunnel Nelzén Regionala filmresurscentrums samarbetsråd.  

Välkomna på After dagis imorgon!
Lagom till denna utmärkelse håller Röda Kvarn tillsammans med Kulturkortet imorgon ett fullsatt "After Dagis". Det är fösta gången vi kör ett sådant här typ av event och det verkar redan vara uppskattat bland helsingborgarna då anmälningarna strömmat in. En väntelista har skapats för dem som inte fått plats. Efter förskolan imorgon minglas det under en fruktstund och sedan blir det film i salongen, barnboksfavoriten
Mamman och den vilda babyn.
15.30-16.00 mingel, 16.00 filmen. Press är hjärtligt välkomna!



KONTAKT:
Louise Leghammar
Föreståndare Biograf Röda Kvarn

0730-33 31 52
louise.leghammar@fhp.nu 

Röda Kvarn
Karlsgatan 7
252 24 Helsingborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com