23 september 2013

Maria Winberg Nordström i samtal med dansk minister

PRESSMEDDELANDE 2013-09-23

Maria Winberg Nordström i samtal med dansk minister

Margrethe Vestager (RV), Danmarks ekonomi- och inrikesminister, besöker i dag Helsingör och reser på HH-leden. Kommunalrådet Maria Winberg Nordström (FP) besöker det öppna debattmötet och samtalar med ministern om behovet av en andra fast förbindelse över Öresund.

En fast HH-förbindelse är det naturliga nästa steget i Öresundsregionens utveckling. Resandet över Öresund ökar stadigt sedan invigningen av bron år 2000. Samtidigt passerar allt mer gods Skåne på vägen in och ut i Europa.

Öresund är som smalast mellan Helsingborg och Helsingör. Här är rätta platsen för den andra fasta förbindelsen mellan Sverige och Danmark. En fast förbindelse bidrar också till att sluta cirkeln kring Öresund och möjliggör ökad integration mellan Sverige och Danmark.

Maria Winberg Nordström (FP) deltar i dagens möte och vill samtala med den danska ministern om behovet av HH-förbindelsen:

-       Både Sverige och Danmark gynnas av en andra fast förbindelse. Helsingborg vill bidra till att lyfta frågan till nationell nivå i de båda länderna. En utredning behöver komma till stånd så snart som möjligt, säger Maria Winberg Nordström, kommunalråd.

Mer information
Maria Winberg Nordström (FP), kommunalråd, 070-210 50 80

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com